Acıbademli Keşkül

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
1 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
4 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
12 adet
acı badem
50 gr
margarin yağı
35 gr
pirinç unu
1 1/2 çay bardağı
şeker
2 1/2 su bardagi
süt
1 su bardagi
hindistan cevizi sütü
1 su bardagi
badem tozu
1 y.kaşığı
hindistan cevizi
Acıbademli Keşkül

Fazlasıyla Lezzetli ve Hafif Bir Tatlıya Ne Dersiniz?

  1. Acı bademleri rondodan geçirip, erimiş margarin ile iyice yoğurup borcama iyice bastırarak düzgünce yayın.
  2. Diğer taraftan bir kapta öncelikle pirinç unu, şeker, badem tozu ve hindistan cevizini karıştırın.
  3. Sütleri tencereye boşaltın ve üzerine karışımı ekleyin ve orta derecede açılmış ocakta kaynayana kadar karıştırın.
  4. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3-5 dakika daha karıştırın.
  5. Borcama yaydığınız acı bademlerin üzerine keşkülü döktükten sonra file bademler ile kaplayın.
  6. Bir süre dışarıda soğuması için beklettikten sonra buzdolabına alıp iyice soğumasını sağlayın. Bunun için 4-5 saat yeterlidir.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*