Analı Kızlı Çorbası

Hazırlama süresi
60 Dakika
Pişirme süresi
30 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
10 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
2 su bardagi
ince bulgur
1 1/2 su bardagi
nohut
500 gr
çiğ köftelik kıyma
250 gr
az yağlı kıyma
200 gr
kuzu eti
3 adet
orta boy soğan
1 çay bardağı
iri çekilmiş ceviz içi
1 y.kaşığı
domates salçası
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber
2 adet
Limon
1 y.kaşığı
tereyağı
1 y.kaşığı
kuru nane
Analı Kızlı Çorbası
  1. • İlk olarak hazırlanan malzemelerden kuşbaşı doğranmış et, küp küp doğranan bir adet soğan, domates salçası ve bir gece öncesinden suda bekletilmiş nohut derin bir tencerenin içine alınır. Bu malzemeleri geçecek kadar tencereye su ilave edilir ve bir miktar tuz eklenerek pişirilir.
  2. Başka bir tencerenin içinde kıyma kavrulur. Kalan iki soğan da küp küp doğrandıktan sonra kıymaya ilave edilir ve pişirmeye devam edilir. Kıyma piştikten sonra bu karışıma karabiber, tuz ve ceviz içi eklenerek soğumaya bırakılır.
  3. Derin bir kap içine çiğ köftelik kıyma, ince bulgur, tuz, karabiber ve bir miktar su eklenir. Daha sonra bu malzemeler el yardımıyla iyice yoğurulur. Hazırlanan hamurun yarısı misket büyüklüğünde, el ile yuvarlanır.
  4. Diğer yarısı ile ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlanır. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanan hamurun içi parmak ile oyulur ve daha önce hazırlanan cevizli harç eklenir ve kapatılır.
  5. Hazırlanan köfteler kaynar suyun içine bırakılır ve piştikten sonra alınarak, daha önceden pişirilen salçalı et suyunun içine eklenir. Bu şekilde bir süre piştikten sonra, iki adet limon eklenir ve pişirmeye devam edilir.
  6. Son olarak da bir tava içerisinde tereyağı eritilir ve içine nane ilave edilir. Daha sonra bu tereyağı hazırlanan yemeğin üzerine eklenir.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*