Asma Yaprağında Tirit

Hazırlama süresi
60 Dakika
Pişirme süresi
30 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
5 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
1 adet
soğan
1 y.kaşığı
domates salçası
1 y.kaşığı
biber salçası
2 adet
et bulyon
1 y.kaşığı
kuru nane
1 çay kaşığı
pul biber
1 çay kaşığı
karabiber
5 su bardagi
sıcak su
1 adet
maydanoz
5 adet
ince taze soğan
1 tutam
taze reyhan
1 y.kaşığı
Limon
Asma Yaprağında Tirit

Osmanlı Lezzetlerimizin Günümüze Ulaşan Menüsü, Asma Yaprağında Tirit.

  1. siviyagi tencereye alin soganlari soyup kup kup doğrayın ve sararana kadar kızartın
  2. soganlarin ustune kuru naneyi koyun ve 30 saniye kadar kavurun
  3. bir taraftanda tirit icin suyu kaynatin
  4. salçayı da tencereye ilave edip biraz kavurun
  5. et bulyonu ve bulguru ilave edip iyice karıştırın tabi et suyunu iyice ezin icinde topak topak kalmasın,ustunede pulbiber ve karabiberi ekleyin
  6. kaynayan suyu bulgurun ustune ilave edin tadına bakip ihtiyaca gore tuz ekleyin ve ocağın altini kısıp kisik ateste pisirin,
  7. pilavinizi pisirin pilavınız biraz sulu olacak zaten öyle olması gerekiyor ama çorba gibide degil buna dikkat edin.pilavınız pistiyse ocaktan alin
  8. maydanozu,reyhani ve yesil soğanı yıkayın kucuk kucuk dograyin, ilk sıcaklığı cikan pilava ilave edip iyice karıştırın ve servis yapacağınız tabaga alin
  9. tiritimiz hazir sira uzum yapraklarını hazırlamaya geldi uzum yapraklarini iyice yikayin bir tencereye su koyup kaynatın ve yapraklarida kaynayan suda 1 veya 2 taşim kaynatın yaprakların biraz yumuşaması gerekiyor cunku tiritle beraber yenilecek kaynayan yaprakların suyunu süzüp servis yapacaginiz tabaga alin ve tiritle beraber servis yapin.islemimiz bu kadar artik asma yaprağın arasına tiriti koyup uzerine istege gorede limon suyu kullanip afiyetle yiyebilirsiniz.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*