- Hazırlama süresi
- 60 Dakika
- Pişirme süresi
- 50 Dakika
- Zorluk seviyesi
- Kolay
- Servis
- 8 Kişilik
- Öğün
- Tatlılar
- Ekleyen
- Tarih
- 18 Nisan 2018

görünümü ağır yapımı kolay bir tatlı
- Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
- Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
- Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.
- Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin.
- Kaymak ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!