Ayva tatlısı

Hazırlama süresi
60 Dakika
Pişirme süresi
50 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
8 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
4 adet
ayva
16 y.kaşığı
şeker
5 su bardagi
su
1 adet
çubuk tarçın
3 adet
karanfil
100 gr
kaymak
Ayva tatlısı

görünümü ağır yapımı kolay bir tatlı

  1. Bol suda yıkadığınız ayvaların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin. Ayva çekirdeklerini daha sonra kullanmak üzere bir kenara ayırın.
  2. Geniş tabanlı bir tencereye tek sıra halinde dizdiğiniz her bir ayvanın üzerine tepeleme 2 yemek kaşığı toz şeker ekleyin.
  3. Tencereye ayvaların üzerini çok az örtecek şekilde yaklaşık 5 su bardağı su ekleyin.
  4. Pişen ayvaları servis tabağına alın ve şerbetinden üzerlerine gezdirin.
  5. Kaymak ilavesiyle ılık ya da soğuk olarak tatlıları servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*