Baharatlı Çubuk Ekmekler

Hazırlama süresi
30 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
10 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
1 y.kaşığı
kuru maya
1 çay kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
fesleğen
1 çay kaşığı
kekik,
1 çay kaşığı
sarımsak tozu
Baharatlı Çubuk Ekmekler
  • Aldığı kadar un

Hamuru hazırlamak için, malzemeleri büyük bir kaba aldık ve elimizle karıştırdık ama çok yapışık olduğu için azar azar un ekledik. İki kat olana kadar beklettik ve mayalandı. Hamurdan küçük parçalar alıp tezgahın üzerinde yuvarladık, çubuk şekli oldu. Tepsiye yağlı kağıt serdik ve çubuk ekmekleri aralıklı olarak dizdik. Ayrı tabakta biraz zeytinyağı, kekik, fesleğen, toz sarımsak karıştırıp fırçayla ekmeklerin üzerine sürdük. Birazda parmesan peynirinden serptik ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarıncaya kadar pişirdik. 

 

 

  1. AFİYET OLSUN

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*