Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi.

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
30 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
4 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
1 adet
yumuşak margarin
2 y.kaşığı
sıvı yağ
2 y.kaşığı
şeker
2 y.kaşığı
Sirke
1 tatlı kaşığı
tuz
1 adet
kabartma tozu
Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye Tarifi.
  1. Öncelikle geniş bir kap da margarini sıvı yağ ile birlikte ezin.
  2. Sonra şeker, sirke, tuz, kabartma tozu ve aldığı kadar unu ekleyerek güzelce yoğurun.
  3. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  4. Hamuru tezgahın üzerinde açın ve kurabiye kalıpları ile hamura şekiller verin.
  5. Yağlı kağıt serili tepsiye hamurları dizin, yumurta sarısını üstlerine sürün ve çörek otu serpin.
  6. 180 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*