Buğday salatası

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
6 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
1 su bardagi
buğday
1 adet
Limon
1 adet
patlıcan
1 adet
kırmızıbiber
1 y.kaşığı
Zeytinyağı
1 tutam
Sumak
1 avuç
yeşil zeytinyeşil zeytin
Buğday salatası
  1. Buğdayları ayıklayıp yıkayın.
  2. Limonlu ve tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın ve bir süre tuzlu suda beklettikten sonra kurulayın ve yağda kızartın.
  4. Domatesleri küp küp doğrayın. Taze soğan ve kırmızıbiberleri küçük küçük doğrayın.
  5. Maydanoz ve dereotunu ince kıyın
  6. Hazırlanmış olan malzemeleri, mısırları, tuzu ve sumağı karıştırın.
  7. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirerek biberli yeşil zeytinle süsleyerek servis yapın.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*