- Hazırlama süresi
- 20 Dakika
- Pişirme süresi
- 30 Dakika
- Zorluk seviyesi
- Kolay
- Servis
- 10 Kişilik
- Öğün
- Aparetif
- Ekleyen
- Tarih
- 20 Ağustos 2015
- 3 adet
- yumurta
- 2 su bardagi
- şeker
- 100 gr
- tereyağ veya margarin
- 1 su bardagi
- bitter damla çikolata
- 1 su bardagi
- eviz iç
- 1 adet
- kabartma tozu

Aldıgı kadar un
- Öncelikle damla çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Bunun için bir tencerede su kaynatıp üzerine bir cam kase oturtuyoruz fakat kase suya temas etmemeli, sadece buharıyla ısınmalı. Damla çikolatayı kaseye döküp biraz erimelerini bekliyoruz.
- Çikolatalar erimeye başlayınca tereyağı içine koyup tahta bir kaşık yardımıyla karıştırıyoruz.Sürekli karıştırarak mükemmel erimiş çikolata formuna kavuşuyoruz.
- Çikolatanın biraz soğumasını bekledikten sonra içine şeker ve sıvıyağı ekleyerek çırpıyoruz. Şeker eridikten sonra yumurtaları tek tek ekleyip yüksek devirde çırparak karışım iyice kabartıyoruz, daha sonra cevizleri, unu, kabartma tozunu ekleyerek bir spatula yardımıyla karıştırarak bir tepsiye aktarıyoruz.
- Karışımı tepsiye döktükten sonra tepsiyi birkaç kez tezgaha vurmak içindeki hava kabarcıklarını çıkarmaya ve daha pürüzsüz bir kek elde etmeye yarar.Hamuru tepsinin kenarlarına biraz yayarak kekimiz piştiğinde ortası daha kabarık olmasını engelleyebiliriz.
- 160 derecedelik bir ısı pişirmek için yeterli.Kürdan testiyle pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz fırından çıkarınca yarım saat dinlendirip yanında da güzel bir çayla servis yapmanız önerilir :)
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!