Cocostar Kurabiye

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
10 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
1 adet
bitter çikolata
1 y.kaşığı
süt
2 1/2 y.kaşığı
pudra şekeri
1 adet
yumurta beyazı
1 su bardagi
hindistan cevizi
2 su bardagi
un
1 çay kaşığı
kabartma tozu
1 adet
vanilya
1 y.kaşığı
kako
1 su bardagi
pudra şekeri
1 adet
yumurta
125 gr
tereyağı – oda sıcaklığında
Cocostar Kurabiye
  1. Karıştırma kabına margarini, yumurtayı, pudra şekeri ve kakaoyu koyup, elinizle karıştırın
  2. Daha sonra üzerine kabartma tozu, vanilya ve azar azar un ilave edip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
  3. Hazırladığınız hamuru 10-15 dakika kadar dinlendirin.
  4. Diğer yandan kurabiyenizin iç harcı için, bir kaba hindistan cevizi, yumurta akı, pudra şekeri ve sütü koyup, elinizle karıştırın.
  5. Dinlenen kurabiye hamurunuzdan ceviz büyüklüğünden biraz büyük parçalar alıp, elinizde yuvarlak olarak açın.
  6.  Ardından açtığınız hamurun içine 1 tatlı kaşığı kadar hindistan cevizli harçtan koyup, kapatarak, top şeklini verin.
  7. Ardından yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip, önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20 dakika kadar pişirin.
  8. Kurabiyeleriniz piştikten sonra fırından alıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra isteğe göre üzerine bitter çikolatayı benmari usulü eriterek, süsleyin. Daha sonra servis tabağına yerleştirip, çayın yanında servis edebilirsiniz.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*