çörek otlu kurabiye

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
15 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
5 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
500 gr
un
1 y.kaşığı
cörek otu
1 tutam
tuz
200 gr
tereyağ
1 çay kaşığı
Sirke
1 adet
kabartma tozu
1 adet
yumurta
1 y.kaşığı
Susam
çörek otlu kurabiye
  1. Unu geniş bir kaba eleyin. Soğuk tereyağını ellerinizle ufalayarak una yedirin.
  2. Kabartma tozu, sirke, çörek otu ve tuzu da ilave edin.
  3. En son yumurtayı da ilave edip nazikçe yoğurun.
  4. Fırını 160 dereceye ayarlayın.
  5. Streç filme sarıp 5-10 dakika bekletin.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
  7. Buzdolabında dinlenen hamuru avuç içinizde yuvarlayarak tepsiye dizin. Hafifçe üzerine bastırın.
  8. Yumurta sarısı ve susam-çörek otu karışından bir parça sürün ve 10 dakika fazla renk almadan fırından çıkarın. İşte bu kadar, afiyet olsun!

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*