Damla Sakızlı Fırın Sütlaç

Hazırlama süresi
15 Dakika
Pişirme süresi
30 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
4 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
1 1/2 litre
süt
1 su bardagi
pirinç
1 su bardagi
toz şeker
1 y.kaşığı
pirinç unu
1 y.kaşığı
buğday nişastası
1 tutam
toz damla sakızı
1 tutam
tarçın (üzeri için)
Damla Sakızlı Fırın Sütlaç
  1. Damla sakızını buzdolabında soğuttuktan sonra bir dövücü yardımıyla toz haline getirin.
  2. Pirinci yıkayın, süzün. Tencereye alıp 500 ml. sütü ilave edin. Kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Sütün diğer yarısı ile nişasta, pirinç unu, şeker ve damla sakızını karıştırın. Sütte haşlanan pirinçlere bu karışımı ilave edin.
  4. Sürekli karıştırarak kıvam alıncaya kadar pişirin. Kıvam alan sütlaçlarınızı fırın kaplarına pay edin.
  5. Pay ettiğiniz fırın kaplarını bir fırın tepsisine alın, tabanına az su koyun ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*