Dereotlu Zeytinli Poğaça

Hazırlama süresi
30 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
8 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
1 adet
yumurta sarısı
1 su bardagi
siyah zeytin
3 1/2 su bardagi
un
1 adet
yumurta beyazı
1 adet
kabartma tozu
1 tatlı kaşığı
toz şeker
1 tatlı kaşığı
tuz
1 y.kaşığı
elma sirkesi
5 y.kaşığı
yoğurt
1 su bardagi
Zeytinyağı
125 gr
tereyağı – oda sıcaklığında
Dereotlu Zeytinli Poğaça
  1. Derin bir kap içine tereyağını koyu
  2. Üzerine zeytinyağı, yoğurt, yumurta akı, sirke, tuz ve şekeri ekleyin
  3. ince ince doğranmış dereotu, kabartma tozu ve azar azar un ilave edip,
  4. ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  5. Elinizde açıp, içine ayıklanmış zeytin koyup, hamuru kapatın.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisi içine dizin
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpiştirin.
  8. Dereotlu zeytinli poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. 20 dakika kadar pişirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*