Öncelikle bir çırpma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın.
Daha sonra içerisine süt ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
En son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpınız.
Kek hamurunu üç kâseye eşit şekilde bölüştürüp, birinci kâseye renk eklemeyin.
Diğer ikinci kâsenin birine bir kaç damla kadar kırmızıyı, diğerine de yeşil gıda boyası ekleyip, karıştırın.
Büyük yuvarlak bor camı güzelce yağlayıp, unlayın.
Daha sonra doğal renkli olan hamurdan 1 kaşık alıp tepsinin orta kısmına dökün
Daha sonra yeşil rengi olan hamurdan 1 kaşık alıp bir önceki döktüğünüz hamurun tam orta kısmana, son olarak kırmızıdan da 1 kaşık alıp, yeşilin tam ortasına dökünüz.
Siz kaşık kaşık dökünce hamur kendi kendine yayılacak.Bu işleme kâsedeki hamurlar bitene kadar devam ediniz.
Yani pasta dilimliyormuşsunuz gibi keki kürdan ile dilimleyin.Bu şekilde bir çiçek deseni oluşturun.
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pişene kadar pişirin.
Fırından çıktıktan sonra çizgilerden üçgen şekilde kesip servise sunabilirsiniz.
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!