Ebruli Kek Tarifi

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
40 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
10 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
2 su bardagi
un
1 adet
vanilya
1 adet
kabartma tozu
1 adet
boyası
Ebruli Kek Tarifi
  1. Öncelikle bir çırpma kabında yumurta ve şekeri iyice çırpın.
  2. Daha sonra içerisine süt ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  3. En son olarak un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip çırpınız.
  4. Kek hamurunu üç kâseye eşit şekilde bölüştürüp, birinci kâseye renk eklemeyin.
  5. Diğer ikinci kâsenin birine bir kaç damla kadar kırmızıyı, diğerine de yeşil gıda boyası ekleyip, karıştırın.
  6. Büyük yuvarlak bor camı güzelce yağlayıp, unlayın.
  7. Daha sonra doğal renkli olan hamurdan 1 kaşık alıp tepsinin orta kısmına dökün
  8. Daha sonra yeşil rengi olan hamurdan 1 kaşık alıp bir önceki döktüğünüz hamurun tam orta kısmana, son olarak kırmızıdan da 1 kaşık alıp, yeşilin tam ortasına dökünüz.
  9. Siz kaşık kaşık dökünce hamur kendi kendine yayılacak.Bu işleme kâsedeki hamurlar bitene kadar devam ediniz.
  10. Yani pasta dilimliyormuşsunuz gibi keki kürdan ile dilimleyin.Bu şekilde bir çiçek deseni oluşturun.
  11. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri pişene kadar pişirin.
  12. Fırından çıktıktan sonra çizgilerden üçgen şekilde kesip servise sunabilirsiniz.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*