Elbistan Tava

Hazırlama süresi
60 Dakika
Pişirme süresi
45 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
6 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
250 gr
Kuşbaşı Kuzu Eti
2 adet
patlıcan
2 adet
domates
1 adet
küçük boy soğan
1 tutam
sarmısak
1 adet
kırmızı biber
2 adet
yeşil biber
1 y.kaşığı
tereyağ
Elbistan Tava
  1. Elbistan tava kolay pişen etler ile yapılır. Genel olarak kuzu eti tercih edilir. Kuzu eti daha taze bir et olduğu için hem daha lezzetlidir hem de kolay pişer. Kuzu etine alternatif olarak dana antrikot da tercih edebilirsiniz. Orta yağlı dana antrikot ile de elbistan tava yaptığınız etleriniz yine ağızda dağılan bir kıvamda olacaktır.
  2. Diğer taraftan patlıcanları küpler halinde doğrayın. Kızgın yağ içinde kızartın. Biberleri de doğrayıp, yağ içinde kızartın.
  3. Daha sonra küçük bir tavaya ince ince doğranmış soğanları koyun. Üzerine tereyağı ekleyip, 1 dakika kadar soteleyin. Ardından küpler halinde doğranmış domatesleri, tuz ve karabiber ekleyin. Domatesler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Pişen etlerin üzerine az miktar tereyağı koyup, 1 dakika kavurun. Daha sonra orta boy bir güveç ya da kap içine pişen etleri koyun. Üzerine kızarmış patlıcanları ekleyin. Ardından hazırladığınız domates sosunu dökün. Kızarmış biberleri de ekleyin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*