- Elmaları yıkayıp iyice kurulayın.
- Sap kısımlarını temizleyin.
- Tahta çubukları elmaların sap kısımlarının yerine batırın.
- Şeker, su, gıda boyası ve limon suyunu sos tenceresinde iyice koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Ocaktan alıp üzerinde biriken kabarcıklar varsa yok olması için bir müddet bekleyin.
- Elmaları kırmızı sosa batırıp fazlasını tencerenin kenarından süzün.
- Yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Kalan elmaları da aynı şekilde şekerle kaplayın.
- Elma şekerlerini tepsiyle birlikte buzdolabında 10 dakika kadar bekletin.
- Soğuk servis yapın.
Hesabım
Sizde tarif ekleyebilir özel lezzetlerinizi paylaşabilirsiniz !
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!