Erişteli yoğurt çorbası

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
5 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
1 su bardagi
haşlanmış nohut
5 su bardagi
sıcak su
1 su bardagi
tavuk suyu
1 su bardagi
erişte
1 su bardagi
yoğurt
1 y.kaşığı
un
2 tatlı kaşığı
tereyağ
1 y.kaşığı
kuru nane
Erişteli yoğurt çorbası
  1. Nohutları bol suyla yıkayıp suyunu süzün. Üzerine su ekleyip 1 gece bekletin.
  2. Suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Su ve et suyunu kaynamaya bırakın.
  4. Tuz ve erişteleri ekleyerek yumuşayıncaya kadar pişirin.
  5. Nohutları ekleyin ve 15 dakika daha pişirin.
  6. Bir kasede yoğurt ve unu iyice karıştırın. Çorbanın suyundan 1 kepçe kadar ekleyerek çırpın ve bunu çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
  7. 15 dakika pişirin. Ayrı bir tavada tereyağını eritip nane ile karıştırın ve çorbaya ekleyin. Sıcak servis yapın.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*