ETLİ NOHUT

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
10 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
400 gr
kuşbaşı dana eti
1 adet
büyük soğan
2 y.kaşığı
salça
1 tutam
tuz,
ETLİ NOHUT
  • Nohutu bir gece önceden suya koyup bekletin.
  • Eğer nohutu haşlamaya vaktiniz yoksa 40-45 dakika kadar sıcak suda beklettikten sonra  aynı şekilde etleri kavurup salçasını ekledikten sonra nohutları ilave edip bol suyla birlikte düdüklü tencerede yarım 
  1. Düdüklü tencereyi ocağa alın ve biraz sıvı yağ ile iyice ısıtın.
  2. Tencere iyice ısınınca yüksek ateşteyken etleri tencereye alın ve kendilerini bırakana kadar dokunmayın. Biraz sularını saldıklarında hafifçe karıştırın etlerin kendiliğinden tencereden ayrıldığını göreceksiniz, daha sonra tencerenin altını kısın. Bu yöntemle etlerinizi tencereye yapışmadan ve sularını çok kaybetmeden pişirebilirsiniz.
  3. Etler suyunu çekince yemeklik doğradığınız soğanı ekleyin ve kavurun.
  4. Soğanlar biraz kavrulunca salçayı ve nohutu ekleyin ve biraz karıştırdıktan sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve pişmeye bırakın.
  5. Nohut cinsine göre pişme süresi farklılık gösterebiliyor bu yüzden gerekirse kontrol edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*