EV YAPIMI DONDURMA

Hazırlama süresi
12 Dakika
Pişirme süresi
10 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
4 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
2 litre
yarım yağlı süt
2 tatlı kaşığı
salep
2 su bardagi
toz şeker
1 adet
vanilya
EV YAPIMI DONDURMA
  1. Vanilya, salep ve 2 kaşık toz şeker karıştırılır. Bir bardak süt karışıma eklenir ve tozlar çözdürülür ve bir kenarda bekletilir. Kalan süt bir tencereye alınır ve kaynatılır. Kaynayan süte toz şeker eklenir. Sonra kenarda bekletilen karışım yavaş yavaş karıştırılarak eklenir. Süt kısık ateşte 30-35dakika karıştırılarak pişirilir. Karıştırırken ara sıra savurmak önemlidir.
  2. Ocaktan alınan süt 5 dakika arayla sürekli karıştırılır. Süt ılıyınca ağzı kapatılır ve buzluğa atılır. Dondurucudaki dondurma 1-2 saatlik arayla çıkartılıp çırpılır. (Mikserle çırpılabilir.) Katılaştıktan sonra bir tahta kaşıkla döverek karıştırmaya devam edilir. Kaşıkla dahi karıştırılamayacak kıvama gelmişse olmuş demektir. Dondurma hazır, ister kupta ister külahta servis edebilirsiniz

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*