Ev yapımı kestane şekeri

Hazırlama süresi
15 Dakika
Pişirme süresi
40 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
8 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
1 kg
kestane
4 su bardagi
şeker
2 1/2 su bardagi
su
1 adet
şekerli vanilya
Ev yapımı kestane şekeri
  1. Kestanelerin kabuklarını soyun ve iç kabukları ayrılıncaya kadar suda kaynatın
  2. İç kabuklarını ayırın.
  3. Şeker, vanilya ve suyu kaynatın.
  4. Kestaneleri bu şurubun içine atın, yavaş ateşte yaklaşık 2,5 saat kaynatın.
  5. Ateşten aldıktan sonra 8-9 saat şurubunda bekletin
  6. Sonra şurubu süzerek kestaneleri servis tabağına alın.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*