Ev yapımı şekerleme

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
40 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
8 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
3 y.kaşığı
tereyağ
1 fincan
kakao
1 tatlı kaşığı
şekerli vanilya
1 çay bardağı
süt
1 çay bardağı
pudra şekeri
1 avuç
fındık
Ev yapımı şekerleme
  1. Şekerlemeyi yapacağınız kalıp yağlama gerektiren bir kalıpsa yağlayın ya da ince plastik tabaka ile kaplayın. Silikon pasta kalıpları esneyebildiği için ekstra bir işlem gerektirmiyor. Opsiyonel olarak kullanacağınız fındık, üzüm gibi malzemeler haricindeki bütün malzemeleri benmari 1 kabında karıştırın. Tereyağı eriyip homojen bir karışım elde ettiğinizde fındık ya da üzümü ilave edin ve daha önceden hazırladığınız kalıba karışımı dökün. Şekerleme yeteri kadar sertleştiğinde kalıptan çıkartıp dilimleyin

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*