Evde Lahmacun

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
10 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
6 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
2 su bardagi
tam bugday unu
3 su bardagi
un
1 tatlı kaşığı
instant maya
1 çay bardağı
süt
1 çay kaşığı
şeker
1 tatlı kaşığı
tuz
1 su bardagi
su
350 gr
kıyma (üzeri için)
2 adet
domates (üzeri için)
2 adet
soğan (üzeri için)
1 y.kaşığı
domates salçası (üzeri için )
1 y.kaşığı
biber salçası (üzeri için)
1 tutam
maydanoz (üzeri için)
1 tutam
karabiber (üzeri için)
1 tutam
tuz (üzeri için)
1 tutam
kimyon (üzeri için)
1 tutam
pul biber (üzeri için)
Evde Lahmacun
  1. İnstant mayayı bir yoğurma kabına lın üzerine sütü ekleyin. Bu karışıma toz şeker ve tuz da katıp bir iki dakika bekleyin.
  2. Üzerine tam buğday ve normal beyaz unu azar azar ekleyip kıvama gelinceye kadar yoğurun.
  3. Hamurun üzerini sarıp bir süre bekletin.
  4. Ardından avuç içi kadar alıp elinizde nce yuvarlayın ve bunları kenara alın.
  5. İçi için; Soğanları birkaç gelişigüzel parçaya ayırıp rondodan geçirin.
  6. Domatesleri de kabuklarını soyduktan sonra rondodan geçirin.
  7. Geniş bir kaba bu karışımı alın ve üzerine kıyma ile ince ince kıydığınız maydanoz, domates ve biber salçalarını katın. En son da baharatgları katıp iyice karıştırın.
  8. Tezgah gibi düz bir zemine biraz un serbin ve ayırdığınız hamur parçalarını merdane ile açın.
  9. Hazırladığınız içi hamurların iç kısmına yayın.
  10. Fırını önceden 230 dereceye ayarlayıp ısıtın. Ve tepsiye yerleştirdiğiniz yağlı kağıt üzerine lahmacun yerleştirin.
  11. 10 dakika kadar sonra piştikçe diğerlerini de pişirerek lahmacun yapımını tamamlayın.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*