Fincan Tatlısı

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
120 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
6 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
Fincan Tatlısı

Öncelikle süt, toz şeker ve unu koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.

Koyulaştıktan sonra üzerine tereyağı ile vanilyayı ekleyip çırparak karıştırın. (Bir tel çırpıcı ile elde yapabilirsiniz bu işlemi).

Su ile ıslattığınız fincanlarınıza paylaştırın.

Yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.

Katılaşan tatlınızı çıkartmak için, fincanın kenarlarından bastırarak hava almasını sağlayın ve ters çevirerek çıkartın.

Gıda boyası ile karıştırdığınız Hindistan cevizine bulayıp üzerini Antep fıstıkları ile süsleyin.

Soğuk servis yapın.

Afiyet olsun…

  1. Öncelikle süt, toz şeker ve unu koyulaşıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  2. Koyulaştıktan sonra üzerine tereyağı ile vanilyayı ekleyip çırparak karıştırın. (Bir tel çırpıcı ile elde yapabilirsiniz bu işlemi).
  3. Su ile ıslattığınız fincanlarınıza paylaştırın.
  4. Yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
  5. Katılaşan tatlınızı çıkartmak için, fincanın kenarlarından bastırarak hava almasını sağlayın ve ters çevirerek çıkartın.
  6. Gıda boyası ile karıştırdığınız Hindistan cevizine bulayıp üzerini Antep fıstıkları ile süsleyin.
  7. Soğuk servis yapın.

2 comments

  1. admin said on Ağustos 11, 2015 Cevapla
    testtt
  2. admin said on Ağustos 12, 2015 Cevapla

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*