Fırında Mantar

Hazırlama süresi
25 Dakika
Pişirme süresi
15 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
3 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
2 adet
Mantar
1 y.kaşığı
tereyağ
2 çay kaşığı
tuz
1 çay bardağı
rendelenmiş kaşar
Fırında Mantar
  1. Mantarları iyice yıkayıp 15-20 dakika tuzlu suda bekletelim.
  2. Sonra suyunu süzüp 4-5 parçaya bölelim.
  3. Mantarları tavaya alalım ve kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  4. Mantarların suyunu çekmesine yakın içine tereyağını ve tuzu ilave edip karıştıralım.
  5. 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  6. Mantarlı harcımızı güvece döküp eşit şekilde yayalım.
  7. Üzerine kaşar peyniri rendesi serpelim.
  8. Kaşarı siz isterseniz daha fazla kullanabilirsiniz.
  9. Önceden ısıtılmış 180° fırında kaşarlar eriyip kızarana kadar yaklaşık 10-15 dakika bekletelim.
  10. Fırında mantarımızı sıcak sıcak servis yapalım.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*