Gondollu Patates

Hazırlama süresi
30 Dakika
Pişirme süresi
25 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
4 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
4 adet
orta boy patates
200 gr
karnabahar
3 y.kaşığı
krema
50 gr
cheddar peyniri – rende
1 tatlı kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
Gondollu Patates
  1. Patatesleri bir çubuk ile birkaç yerlerinden delip, zeytinyağı ile kabuklu kısımlarını ovalayın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 1 saat pişirin.
  2. Karnabaharları iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  3. Fırından çıkan patatesleri boylamasına 2’ye bölün. İçlerini oyun ama kabuklarına zarar vermeyin.
  4. Patateslerin içini bir kaseye alın, haşlanmış karnabahar, krema, cheddar peyniri, tuz ve karabiber ile ezerek karıştırın.
  5. Bu harcı içlerini boşalttığınız patates kabuklarının içine doldurun.
  6. Üzerine haşlanmış brokoli çiçekleri ve cheddar peyniri serpin.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*