halka tatlısı

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
10 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
8 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
2 adet
yumurta
1 y.kaşığı
tereyağ
2 su bardagi
un
1 tutam
tuz
1 y.kaşığı
irmik
1 tatlı kaşığı
mısır nişastası
2 su bardagi
şeker
2 su bardagi
su
3 su bardagi
Kızartmak İçin Sıvıyağ
halka tatlısı
  1. Soğuması için öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Toz şeker ve suyu bir tencereye aktarın.
  2. Toz şeker eriyene kadar tahta bir kaşıkla karıştırdığınız şerbet karışımını, kısık ateşte şurup kıvamına gelene kadar kaynatın. Kaynamakta olan şerbete limon suyunu kattıktan sonra ocaktan alın. Soğuması için bir kenarda bekletin.
  3. Tatlının hamurunu hazırlamak için; tereyağını derin bir tencereye alın. Tereyağı eridiğinde içme suyunu ekleyip bir taşım kaynatın.
  4. Azar azar elenmiş un ve tuz kattığınız pataşu hamurunu, bir çırpma teliyle karıştırarak toparlanana kadar ocakta pişirin. Kıvam alan tatlı hamurunu soğuması için bir kenarda bekletin.
  5. Hamur soğuduğunda yumurtaları teker teker katıp, pürüzsüz bir kıvam alana kadar mikserle karıştırın.
  6. Hamurun toparlanması ve kızardığında daha çıtır bir kıvam alması için; son olarak irmik ve mısır nişastası eklediğiniz hamuru, tahta bir kaşıkla karıştırın
  7. Tatlı hamurunuz hazır. Krema sıkma poşetinin uç kısmına tırtıklı şekil veren aparatı takın. Hazırladığınız halka tatlısı hamurunun bir kısmını krema sıkma poşetine doldurun
  8. Ayçiçek yağını derin bir tencereye alın. Tatlıları, krema sıkma poşeti yardımıyla halka şeklinde hazırlayın ve yağ tenceresine bırakın.
  9. Halka tatlıları, arkalı önlü ters çevirerek kısık ateşte renk alana kadar kızartın. Sıcağı sıcağına soğuk şerbet tenceresine aldığınız halka tatlıları, şerbet karışımında 3-4 dakika kadar beklettikten sonra servis tabağına alın. Şerbetini içen tatlıları, ılık olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*