HAMSİLİ PİLAV

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
15 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
8 Kişilik
Öğün
Özel Gün Yemeği
Ekleyen
Tarih
2 su bardagi
pirinç
2 adet
soğan
1 adet
dereotu
1 adet
maydonoz
1 adet
taze soğan
1 çay bardağı
kuş üzümü
3 tatlı kaşığı
tereyağ
1 adet
yenibahar
1 adet
tarçın
1 adet
karabiber
1 1/2 kg
hamsi
100 gr
tuz
HAMSİLİ PİLAV

Karadenizlilerin özel gün yemeği

  1. Hamsileri derisi dışa gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
  2. Sonra pirinçleri tencereye koyup tereyağında kavuralım.
  3. Üzerine kuş üzümlerini, doğradığımız soğanı ve bütün baharatları serpip kavuralım.
  4. Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kapağı kapatalım ve 15 dakika pişirelim.
  5. Yeşillikleri de (dilediğiniz miktarda) kıyalım ve pilavın içine ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. Bu şekilde hazırladığımız pilavı fırın tepsisine dizdiğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım.
  7. Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizelim. Hamsilerin derisi dışa bakacak.
  8. Hamsili pilavımızı fırına verelim ve 180 derecede 35 dakika pişirelim.
  9. Hamsili pilav piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım.
  10. Bu ölçüler 8 kişiliktir.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*