- Hazırlama süresi
- 20 Dakika
- Pişirme süresi
- 15 Dakika
- Zorluk seviyesi
- Orta
- Servis
- 8 Kişilik
- Öğün
- Özel Gün Yemeği
- Ekleyen
- Tarih
- 5 Ekim 2015

Karadenizlilerin özel gün yemeği
- Hamsileri derisi dışa gelecek şekilde fırın tepsisine dizelim.
- Sonra pirinçleri tencereye koyup tereyağında kavuralım.
- Üzerine kuş üzümlerini, doğradığımız soğanı ve bütün baharatları serpip kavuralım.
- Üzerine 2 su bardağı suyu ekleyip kapağı kapatalım ve 15 dakika pişirelim.
- Yeşillikleri de (dilediğiniz miktarda) kıyalım ve pilavın içine ekleyip güzelce karıştıralım.
- Bu şekilde hazırladığımız pilavı fırın tepsisine dizdiğimiz hamsilerin üzerine boşaltalım.
- Pilavın üzerine de kalan hamsileri dizelim. Hamsilerin derisi dışa bakacak.
- Hamsili pilavımızı fırına verelim ve 180 derecede 35 dakika pişirelim.
- Hamsili pilav piştikten sonra sıcak olarak servis yapalım.
- Bu ölçüler 8 kişiliktir.
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!