Hardallı Patates Salatası

Hazırlama süresi
15 Dakika
Pişirme süresi
30 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
4 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
1 su bardagi
Zeytinyağı Tuz
4 avuç
patates
1 çay kaşığı
karabiber
1 avuç
Ev yapımı mayonez
2 y.kaşığı
Taneli hardal
1 y.kaşığı
limon suyu
Hardallı Patates Salatası
  1. Patateslerin kabuklarını soyup, yıkayın. Küp şeklinde doğrayın.
  2. Tencerede suyu kaynatın. İçine tuz ekleyin, patatesleri dağılmayacak şekilde haşlayın.
  3. Mayonezi hazırlamak için cam bir kapta 1 yumurta sarısını mikser yardımıyla iyice çırpın. Yumurta hacim kazanınca 2 yemek kaşığı taneli hardalı ekleyin ve tekrar iyice çırpın. 1 yemek kaşığı limon suyunu ilave ederek çırpmaya devam edin. Aşağı yukarı 1 su bardağı zeytinyağını ip gibi akıtarak bu karışıma yedirmeye başlayın. İyice hacim ve kıvam alana dek devam edin. Tuzu en son ekleyin. Kıvam çok koyu olursa 1 yemek kaşığı suyla açabilirsiniz.
  4. Patatesler haşlanıp biraz soğuyunca, ev yapımı mayonezi ve taze çekilmiş karabiberi ekleyip karıştırın.
  5. Frenk soğanı veya taze soğanı ince doğrayın. Taze soğan kokusunun keskinliğini azaltmak için soğuk sudan geçirip,havlu kağıt yardımıyla kurulayabilirsiniz.
  6. Soğan ve arzuya göre ince kıyılmış maydanozu da ekleyerek servis edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*