Hatay Yöresinden Fırında Etli Kağıt Kebabı
- Geniş bir tavayı ocağa koyup, kızdırın. Üzerine etleri koyun. Suyunu salıp, çekene kadar pişirin
- Daha sonra zeytinyağı ve doğranmış arpacık soğanları ekleyin. 2-3 dakika kavurun.
- Ardından salçayı koyup, 1-2 kere karıştırın.
- Üzerine su döküp, karıştırın.
- Diğer yandan patatesi ve havucu minik küpler halinde doğrayın. Etlerin üzerine ekleyin.
- Son olarak bezelye, küpler halinde doğranmış domatesleri, tuz ve baharatları koyun. 1-2 kere karıştırın
- Tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakın.
- Pişen etli karışımı ocaktan alın. Daha sonra yağlı kağıttan bir parça kesin.
- Kağıdın ortasına iç malzemeyi koyun. Kağıdı paket yapıp, uç kısımlarını katlayın. Ardından etli kağıt kebabını ters çevirip, fırın tepsisi içine yerleştirin.
- Hazırladığınız etli kağıt kebabını önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına verin. 15 dakika pişirin.
Hesabım
Sizde tarif ekleyebilir özel lezzetlerinizi paylaşabilirsiniz !
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!