Hatay Yöresinden Fırında Etli Kağıt Kebabı

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
15 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
2 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
250 gr
kuşbaşı doğranmış et
1 adet
havuç
1 adet
patates
1 su bardagi
bezelye
10 adet
arpacık sugan
1 adet
domates
1 tatlı kaşığı
domates salçası
1 su bardagi
su
1 tutam
Zeytinyağı
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber
1 tutam
taze kekik
Hatay Yöresinden Fırında Etli Kağıt Kebabı
  1. Geniş bir tavayı ocağa koyup, kızdırın. Üzerine etleri koyun. Suyunu salıp, çekene kadar pişirin
  2. Daha sonra zeytinyağı ve doğranmış arpacık soğanları ekleyin. 2-3 dakika kavurun.
  3. Ardından salçayı koyup, 1-2 kere karıştırın.
  4. Üzerine su döküp, karıştırın.
  5. Diğer yandan patatesi ve havucu minik küpler halinde doğrayın. Etlerin üzerine ekleyin.
  6. Son olarak bezelye, küpler halinde doğranmış domatesleri, tuz ve baharatları koyun. 1-2 kere karıştırın
  7. Tencerenin kapağını kapatıp, pişmeye bırakın.
  8. Pişen etli karışımı ocaktan alın. Daha sonra yağlı kağıttan bir parça kesin.
  9. Kağıdın ortasına iç malzemeyi koyun. Kağıdı paket yapıp, uç kısımlarını katlayın. Ardından etli kağıt kebabını ters çevirip, fırın tepsisi içine yerleştirin.
  10. Hazırladığınız etli kağıt kebabını önceden ısıtılmış 190 derecelik fırına verin. 15 dakika pişirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*