Havuçlu Muffin

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
25 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
5 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
3 adet
yumurta
2 adet
havuç
1 1/2 su bardagi
toz şeker
1 çay kaşığı
Toz Tarçın
1 adet
Muskat Rendesi
1 çay kaşığı
Toz Zençefil
1 avuç
ceviz içi
1 adet
Vaniya
1 adet
kabartma tozu
1 çay kaşığı
Karbonat
1 su bardagi
yoğurt
3 su bardagi
un
1 su bardagi
sıvı yağ
Havuçlu Muffin
  1. Muffin kabınızı yağlayın.
  2. Havucu soyup ince tarafıyla rendeleyin.
  3. İlk önce şeker ve oda sıcaklığındaki yumurtayı krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  4. Kıvam aldığında içine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin.
  5. Daha sonra sırasıyla muskat, toz zencefil, tarçın, vanilya, kabartma tozu, karbonat, havuç, un ve cevizi ekleyin, pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.
  6. Yağladığınız muffin kabınıza kek harcını aktarın. Dilerseniz üzerini bütün cevizlerle süsleyebilirsiniz.
  7. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*