Havuçlu Pirinç Pilavı

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
15 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
4 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
1 su bardagi
pirinç,
1 adet
orta boy havuç,
1 y.kaşığı
tereyağı,
1 y.kaşığı
sıvı yağ,
1 su bardagi
tavuk suyu
1 adet
maydanoz
1 tutam
Tuz
Havuçlu Pirinç Pilavı
  1. Pirinçler güzelce yıkanır ve üzerini geçecek kadar su içerisinde 1 saat bekletilir.
  2. Havuç yıkanıp kabuğu soyulur ve tencerenin içerisine rendelenir.
  3. Üzerine 1 kaşık tereyağı ve 1 kaşık sıvı yağ ilave edilip karıştırarak kavrulur.
  4. Pirinç tekrar yıkanıp suyu süzdürülür ve kavrulan havuçların üzerine ilave edilerek tane tane oluncaya kadar kavrulur.
  5. Kavrulan pirinçlerin üzerine 1 buçuk su bardağı su veya tavuk suyu ilave edilip tuzu eklenir. Havuçlu pilav kaynamaya başlayınca kapağı kapatılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
  6. Suyunu tamamen çekip pişmiş olan pilavın içerisine doğranan maydanoz ilave edilip yavaşça karıştırılır.
  7. Tencerenin kapağı kapatılıp ocaktan alınır ve havuçlu pirinç pilavı demlenmesi için 10-15 dakika bekletilir.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*