Pirinçler güzelce yıkanır ve üzerini geçecek kadar su içerisinde 1 saat bekletilir.
Havuç yıkanıp kabuğu soyulur ve tencerenin içerisine rendelenir.
Üzerine 1 kaşık tereyağı ve 1 kaşık sıvı yağ ilave edilip karıştırarak kavrulur.
Pirinç tekrar yıkanıp suyu süzdürülür ve kavrulan havuçların üzerine ilave edilerek tane tane oluncaya kadar kavrulur.
Kavrulan pirinçlerin üzerine 1 buçuk su bardağı su veya tavuk suyu ilave edilip tuzu eklenir. Havuçlu pilav kaynamaya başlayınca kapağı kapatılır ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Suyunu tamamen çekip pişmiş olan pilavın içerisine doğranan maydanoz ilave edilip yavaşça karıştırılır.
Tencerenin kapağı kapatılıp ocaktan alınır ve havuçlu pirinç pilavı demlenmesi için 10-15 dakika bekletilir.
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!