Hellimli Tarhana Çorbası

Hazırlama süresi
40 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
5 Kişilik
Öğün
Öğle Yemeği
Ekleyen
Tarih
3 y.kaşığı
toz tarhana
5 su bardagi
su
1 y.kaşığı
domates salçası
1 y.kaşığı
tereyağ
1 tatlı kaşığı
tuz
1 çay kaşığı
karabiber
1 adet
helim peynir
1 tutam
nane
Hellimli Tarhana Çorbası
  1. 1 su bardağı suda tarhanaları en az 1 saat bekletin.
  2. Tencerede yağ, salça ve nane konulup hafif karıştırıldıktan sonra su ve ezilmiş tarhana ilave edilip tuz konulur ve sürekli karıştırarak kaynatılır.
  3. Kaynadıktan sonra karıştırma bırakılır, 5 dakika daha kaynatılır ve ateşten alınır.
  4. Hellim peynirini küp küp doğrayın yağsız bir tavada soteleyerek renk verin.
  5. Çorbayı servis kasesine alın ve üzerine hellim peyniri ekleyerek servis edebilirsiniz.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*