HİNDİ SARMA

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
50 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
6 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
4 adet
hindi göğüs eti
1 adet
küçük soğan
1 adet
orta boy mor sağan
1 adet
krema
1 tutam
tuz,
HİNDİ SARMA
  1. Soğanları yemeklik doğrayıp az yağda kavurun
  2. Temizleyip doğradığınız ıspanakları ekleyip kavurma işlemine devam edin. Tuz karabiber ile lezzetlendirip kremayı ekleyin ve biraz pişirin.
  3. Hindileri açıp tuz ve karabiber serpin ve biraz soğuttuğunuz iç harçtan koyup sarın, herhangi bir bağlama veya kürdanla tutturma işlemi yapmanıza gerek yok etler uzun olduğu için açılmıyorlar.
  4. Tepsiye dizdiğiniz hindilerin üzerini önce yağlı kağıt sonra folyo ile kapatıp 200 derece fırında 50 dk kadar pişirin sonra üzerini açıp tekrar 15 dakika pişirin.
  5. Tepside kalan suyu sos tenceresine alıp içine biraz tereyeğ ekleyerek kaynatın ve sos kıvamına getirin servis yaparken hindinin üzerine birer kaşık sos dökün.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*