ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK

Hazırlama süresi
30 Dakika
Pişirme süresi
45 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
8 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
2 adet
yufka
1 adet
ıspanak
4 adet
yeşil soğan
1 su bardagi
lor peyniri ve dil peyniri karışımı
1 tutam
pul biber,
1 tutam
karabiber,
1 su bardagi
yoğurt
ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK
  1. Ispanakları yıkayıp kuruladıktan sonra iri parçalar halinde koparın ve kıydığımız yeşil soğan ile birlikte az zeytinyağ ile soteleyin.
  2. Ispanaklar suyunu bırakıp çekince tuz, karabiber, pul biber ekleyin ve soğuyunca peynirleri de ekleyerek karıştırın.
  3. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağı bir kasede çırpın, daha sonra yufkaların üzerine sürmek için karışımdan bir miktar ayırın. Açtığınız yufkanın üzerine bu karışımdan sürün ve yufkaları dörde bölün.
  4. Böldüğünüz her parçanın içine iç harçtan yayarak önce sigara böreği gibi sarın daha sonra gül şekli verin.
  5. Ayırdığınız yumurtalı karışımı böreklerin üzerine sürerek 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*