KABAK SARMASI

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
60 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
6 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
4 adet
kabak
1 adet
orta boy soğan
1 y.kaşığı
domates salçası
1 tutam
dereotu
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber
1 tutam
pul biber
KABAK SARMASI
  1. Kabakları boyuna ince bir şekilde kesin ve tuz ile ovarak yarım saat bekletin.
  2. Bu sırada soğanı ve dereotunu ince kıyın. Kıyma, soğan, bulgur, salça, dereotu ve baharatları ekleyip karıştırın.
  3. Kabaklar yumuşayınca hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde köfteler yapıp kabakların içine koyup sarın.
  4. Kabakları sarınca uç kısmı alta gelecek şekilde tencereye dizin ve üzerine kabakların yarısına kadar sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*