KARNIYARIK BÖREK

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
25 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
3 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
3 adet
böreklik yufka
2 adet
yumurta
3 adet
patlıcan
3 adet
biber
2 adet
domates
1 tutam
tuz,
KARNIYARIK BÖREK

  1. Patlıcanları alacalı soyup bir süre tuzlu suda bekletelim, daha sonra şeritler halinde kesip küçük kareler halinde pişmeye hazırlayalım. Biberleri ince ince doğrayarak biraz sıvı yağda kavurun ve sonra patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edin.
  2. Bu sırada domatesleri soyup yemeklik doğrayın ve iyice kavrulan patlıcanlara ekleyin. Tuz ve karabiber ekleyerek suyunu iyice çekene kadar pişirin.
  3. İç harcı biraz soğumaya bırakıp süt, yoğurt, yumurta ve sıvı yağ ile sos hazırlayın.
  4. Yufkaları ikiye böldükten sonra her iki parçayı da üçe bölün. Her parçaya sostan sürerek iç harçtan bol miktarda ekleyerek sarın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  5. Tüm yufkaları sarınca kalan harcı böreklerin üzerine sürün ve böreklerin orta kısımlarını kesip 180 derecede kızarana kadar pişirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*