Karpuzlu Limonata

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
1 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
4 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
1 su bardagi
karpuz suyu
3 adet
Limon
1 su bardagi
şeker
6 adet
nane
Karpuzlu Limonata
  • 1 su bardağı karpuz suyu (rondodan çekilmiş hali)
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  1. Limonları yıkayın ve kabuklarının kolay soyulup rendelenebilmesi için 1 saat buzdolabında bekletin.
  2. Limonun kabuklarını rendeleyin ve bir kaba alın. Kabukların üzerine şeker koyun ve limon aromasının şekere geçmesi için karışımı elinizle yoğurun.
  3. Şekerli karışımın üzerine limon suyun sıkın.
  4. Karpuz çekirdeklerini ayıklayın ve rondoya koyun, rondoyu çalıştırın ve püre haline gelmesini bekleyin, ardından bunu da karışıma ekleyin.
  5. Son olarak 2 litre suyu ve nane yapraklarını ilave edin.
  6. Limonatayı 3-4 saat buzdolabında bekletin, ardından soğuk olarak servis yapın. Afiyet olsun…

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*