kaşar peynirli kraker

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
19 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
6 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
280 gr
un
1 çay bardağı
zeytin yağı
1 çay bardağı
ılık su
1 y.kaşığı
Susam
1 y.kaşığı
cörek otu
1 y.kaşığı
ayçekirdeği içi
1 tatlı kaşığı
tuz
1 y.kaşığı
Sirke
1 adet
yumurta sarısı
1 fincan
hellim peyniri
kaşar peynirli kraker
  1. Hamuru için tüm malzemeyi hamur yoğurma makinesine aktarın. Homojen bir hamur olana kadar yoğurun. Yoğrulmuş hamuru iki eşit parçaya ayırın. Fırın tepsinize yağlı kağıt veya silikon mat serin.Ilık hamuru yağlı kağıt ya da silikon mat üzerinde ince bir dikdörtgen şeklinde açın. Bir pizza ruleti ya da keskin bir bıçakla ortalama yarım santim eninde 20 cm uzunluğunda çubuklar kesin. Fazla gelen kenarları diğer hamura ilave edebilirsiniz. İkinci hamuru da aynı şekilde açın ve kesin.
  2. Fırın tepsisinde hazırladığınız çubukların üzerine yumurta sarısı sürün. Yumurta sarısı sürerken çubukların arasının hafifçe açılmasını sağlayın. Üzerine rendelenmiş hellim peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kızarana kadar pişirin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*