Kaşarlı Sebze

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
15 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
6 Kişilik
Öğün
Öğle Yemeği
Ekleyen
Tarih
1 adet
kabak
1 adet
patlıcan
1 adet
patates
4 adet
domates
1 adet
küçük soğan
2 adet
sarımsak
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber
1 tutam
kekik
3 avuç
rendelenmiş kaşar
Kaşarlı Sebze

  1. Öncelikle soğanı jülyen doğrayıp az zeytinyağ ile kavuruyoruz. Rengi değişince içine doğranmış sarımsakları ekliyoruz ve pişirmeye devem ediyoruz. Domateslerin ikisini soyup küp küp doğrayarak soğan ve sarımsağa ekliyoruz ve domatesler de pişince baharatlarını katıp bir fırın kabına boşaltıyoruz.
  2. Daha sonra sebzeleri yıkayıp soymadan halka halka dilimliyoruz. Sebzelerin hepsi aynı kalınlıkta kesilirse sonuç daha başarılı oluyor. Dilimlenen sebzeleri sıra sıra diziyoruz.
  3. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp fırının orta kısmında yaklaşık 170C derecede pişiriyoruz. Sebzeler pişmeye başlayınca pişirme işlemine folyoyu çıkarıp devam ediyoruz. Burada size belirli bir dakika veremiyorum fırınınızn durumuna göre takip etmeniz gerekiyor. En son üzerine kaşar rendesi koyup fırını kapatıyoruz.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*