Kaymaklı kadayıf topları

Hazırlama süresi
60 Dakika
Pişirme süresi
40 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
8 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
2 y.kaşığı
tereyağı – eritilmiş
1 avuç
dövülmüş ceviz içi
1 avuç
tel kadayıf
1 tutam
tuz
1 adet
kabartma tozu
3 1/2 su bardagi
un
1 adet
yumurta sarısı
2 y.kaşığı
yoğurt
250 gr
tereyağı – oda sıcaklığında
2 su bardagi
şeker
Kaymaklı kadayıf topları

Şerbeti için, 2.5 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri kaynatın. Kıvam aldığında½  limon sıkıp kenara alıp, soğutun.

Hamuru için, 250 gr. tereyağı – oda sıcaklığında  2 yemek kaşığı yoğurt   1 adet yumurta sarısı  3,5 su bardağı un 1 paket vanilya   1 paket kabartma tozu   1tutamTuz  bir kaseye alıp tamamen pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.

iç dolgu için, tel kadayıfları ve cevizi ince kıyın, tereyağını eritin. Tel kadayıf, ceviz ve tereyağını bir kasede iyice karıştırın.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde açın ve içlerine bir parça kaymak ve hazırladığınız tel kadayıflı harçtan koyun.

Top olacak şekilde kapatıp yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.

Bu topları önce yumurta beyazına sonra üstlerini tel kadayıfa bulayıp, fırın kabına yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.

Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında bekletip, servis edin.

  1. Şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. Kıvam aldığında limon sıkıp kenara alıp, soğutun.
  2. Hamuru için, tüm malzemeleri bir kaseye alıp tamamen pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
  3. iç dolgu için, tel kadayıfları ve cevizi ince kıyın, tereyağını eritin. Tel kadayıf, ceviz ve tereyağını bir kasede iyice karıştırın.
  4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde açın ve içlerine bir parça kaymak ve hazırladığınız tel kadayıflı harçtan koyun.
  5. Top olacak şekilde kapatıp yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
  6. Bu topları önce yumurta beyazına sonra üstlerini tel kadayıfa bulayıp, fırın kabına yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında bekletip, servis edin.

One comment

  1. admin said on Ağustos 12, 2015 Cevapla
    güzell...

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*