- Hazırlama süresi
- 60 Dakika
- Pişirme süresi
- 40 Dakika
- Zorluk seviyesi
- Orta
- Servis
- 8 Kişilik
- Öğün
- Tatlılar
- Ekleyen
- Tarih
- 12 Ağustos 2015
- 2 y.kaşığı
- tereyağı – eritilmiş
- 1 avuç
- dövülmüş ceviz içi
- 1 avuç
- tel kadayıf
- 1 tutam
- tuz
- 1 adet
- kabartma tozu
- 3 1/2 su bardagi
- un
- 1 adet
- yumurta sarısı
- 2 y.kaşığı
- yoğurt
- 250 gr
- tereyağı – oda sıcaklığında
- 2 su bardagi
- şeker

Şerbeti için, 2.5 su bardağı su ve 2 su bardağı şekeri kaynatın. Kıvam aldığında½ limon sıkıp kenara alıp, soğutun.
Hamuru için, 250 gr. tereyağı – oda sıcaklığında 2 yemek kaşığı yoğurt 1 adet yumurta sarısı 3,5 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1tutamTuz bir kaseye alıp tamamen pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
iç dolgu için, tel kadayıfları ve cevizi ince kıyın, tereyağını eritin. Tel kadayıf, ceviz ve tereyağını bir kasede iyice karıştırın.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde açın ve içlerine bir parça kaymak ve hazırladığınız tel kadayıflı harçtan koyun.
Top olacak şekilde kapatıp yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
Bu topları önce yumurta beyazına sonra üstlerini tel kadayıfa bulayıp, fırın kabına yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında bekletip, servis edin.
- Şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. Kıvam aldığında limon sıkıp kenara alıp, soğutun.
- Hamuru için, tüm malzemeleri bir kaseye alıp tamamen pürüzsüz oluncaya kadar yoğurun.
- iç dolgu için, tel kadayıfları ve cevizi ince kıyın, tereyağını eritin. Tel kadayıf, ceviz ve tereyağını bir kasede iyice karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, elinizde açın ve içlerine bir parça kaymak ve hazırladığınız tel kadayıflı harçtan koyun.
- Top olacak şekilde kapatıp yuvarlayın. Tüm hamuru bu şekilde hazırlayın.
- Bu topları önce yumurta beyazına sonra üstlerini tel kadayıfa bulayıp, fırın kabına yerleştirin. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika pişirin.
- Fırından çıkan tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve soğuyuncaya kadar oda sıcaklığında bekletip, servis edin.
One comment-
admin said on Ağustos 12, 2015
güzell...