Keşkül

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
25 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
4 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
1 litre
süt
1 su bardagi
toz şeker
1 adet
yumurta sarısı
1 su bardagi
toz badem
1 adet
vanilya
2 y.kaşığı
nişasta
3 y.kaşığı
su
Keşkül
  1. Derin bir tencerede altını yakmadan önce süt, toz şeker, yumurta sarısı, vanilya ve toz bademi ekleyip iyice karıştırın ve ocağa alın. Orta ateşte pişirmeye başlayın.
  2. Süt kaynayınca nişastayı suyla açıp sürekli karıştırarak sütlü karışıma ilave edin ve karışım kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin.
  3. Koyu boza kıvamına gelince kaselere koyup soğumaya bırakın.
  4. Bir tavada file bademleri süsleyin ve keşkülleri file badem ile süsleyerek servis edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*