- Kirazların saplarını ayıklayıp, yıkayın.
- Derin bir tencere içine ayıklanmış kirazları koyun. Üzerine 2,5 litre su döküp, kaynamaya bırakın
- Kaynayan kiraz şerbetinin içine 1 su bardağı toz şeker ve çeyrek limon suyu ekleyip, karıştırın.
- Orta ateş üzerinde
- kirazlar yumuşayana kadar pişirin.
- Kaynama sırasında şerbetin üzerinde biriken köpükleri alın
- öpükler bitene kadar devam edin ki kiraz şerbeti parlak olsun
- Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, ılımaya bırakın
- Ardından ince bir süzgeçten geçirerek, suyunu süzün.
- Hazırladığınız kiraz şerbetini buzdolabında soğumaya bırakın. Daha sonra soğuk olarak servis edebilirsin
Hesabım
Sizde tarif ekleyebilir özel lezzetlerinizi paylaşabilirsiniz !
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!