Kiraz Şerbeti

Hazırlama süresi
5 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
10 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
1 1/2 su bardagi
toz şeker
2 1/2 litre
su
1 kg
kiraz
Kiraz Şerbeti
  1. Kirazların saplarını ayıklayıp, yıkayın.
  2. Derin bir tencere içine ayıklanmış kirazları koyun. Üzerine 2,5 litre su döküp, kaynamaya bırakın
  3. Kaynayan kiraz şerbetinin içine 1 su bardağı toz şeker ve çeyrek limon suyu ekleyip, karıştırın.
  4. Orta ateş üzerinde
  5. kirazlar yumuşayana kadar pişirin.
  6. Kaynama sırasında şerbetin üzerinde biriken köpükleri alın
  7. öpükler bitene kadar devam edin ki kiraz şerbeti parlak olsun
  8. Daha sonra tencereyi ocaktan alıp, ılımaya bırakın
  9. Ardından ince bir süzgeçten geçirerek, suyunu süzün.
  10. Hazırladığınız kiraz şerbetini buzdolabında soğumaya bırakın. Daha sonra soğuk olarak servis edebilirsin

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*