Kıymalı Enginar

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
30 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
6 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
200 gr
dana kıyma
1 adet
soğan
1 adet
dereotu
1 tutam
tuz
1 tutam
karabiber
4 adet
enginar
2 su bardagi
su
1 tutam
Zeytinyağı
Kıymalı Enginar
  1. Bir tavada tereyağını eritin. Yemeklik doğradığınız soğanları tavaya alıp kavurun. Ardından kıymayı ilave edin ve kavurmaya devam edin.
  2. Son olarak, tuz, bolca karabiber ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip çevirin ve kenara alın.
  3. Enginarları bir tencereye yerleştirin. Üzerlerine kıymayı paylaştırın, su ve zeytinyağını tencereye ilave edip kapağını kapatın. 30 dk. kısık ateşte pişirin.
  4. Enginarlar pişince kenara alın ve dinlendirin. Üzerine dereotu serpip servis edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*