KOLAY BURMA TATLISI

Hazırlama süresi
15 Dakika
Pişirme süresi
30 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
10 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
40 adet
baklavalık yufka
250 gr
tereyağ veya margarin
200 gr
fıstık içi
4 su bardagi
su
KOLAY BURMA TATLISI
  • 1 paket baklavalık yufka (40 adet oluyor içinde)
  1. Önce şerbetini hazırlayalım. Suyu ve şekeri tencereye alın ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca limon suyunu döküp 15 dakika kadar kaynatın. Şerbetin çok sıvı olmaması gerekiyor gerekirse kaynama süresini biraz arttırabilirsiniz.
  2. Yağı bir sos tenceresinde eritin. Yufkadan bir kat alarak biraz yağ sürün üzerine bir kat daha yufka koyup yine yağlayın, yufkanın uç kısmına biraz pay bırakarak çizgi halinde kaymak dizin ve tüm yufkaya fıstık serpin.
  3. Kaymağı yufkanın ucuyla kapatın ve oklavayı yerleştirerek sarın.
  4. Sardığınız yufkayı iki ucundan birbirine doğru iterek sıkıştırın ve hafif yağlanmış tepsiye alın.
  5. Tepsi dolana kadar işlemi tekrarlayın ve üzerine kalan yağı sürüp dilimleyin, 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
  6. Tatlı pişince 15-20 dakika ilk sıcaklığının çıkmasını bekleyin ve soğuyan şerbeti dökün.
  7. Şerbeti çekince üzerini fıstık içi ile süsleyerek servis edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*