Kremalı Ev Kumpiri

Hazırlama süresi
15 Dakika
Pişirme süresi
20 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
4 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
5 adet
orta boy havuç
2 y.kaşığı
tereyağı – eritilmiş
1 adet
süt kreması
2 y.kaşığı
kaşar peynir
1 tutam
tuz
1 adet
konserve garnitür
1 avuç
dogranmiş sosis
1 avuç
konserve mısır
1 avuç
Kornişon turşu
1 su bardagi
kaşar peynir
1 tutam
keçap
1 tutam
mayonez
Kremalı Ev Kumpiri
  1. 5 adet patatesin kabuklarını soyup, güzelce yıkayın. Bir tencereye koyup, içine bir miktar tuz ekleyerek, haşlayın.
  2. Daha sonra haşlanmış olan patatesleri bir kaba rendeleyin. Bu işlemi sıcak iken yapmanız ezilmesini kolaylaştırır. İçine, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 kutu krema ve rendelenmiş kaşar peynir atıp, püre ezicisi ile patatesleri iyice ezin. Ardından orta boy bir borcama güzelce yayın.
  3. Üzerine suyu süzülmüş garnitürleri, ince ve küçük doğranmış sosisleri ve mısırları güzelce koyun. Bu karışımın üzerine kaşar peyniri rendeleyerek, önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verin. Kaşar peynirler eriyene kadar pişirin.
  4. Pişmiş olan kumpirinizi fırından çıkardıp, üzerini küçük küçük doğranmış kornişon turşuları ile ketçap ve mayonez sıkarak, servis edebilirsiniz.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*