Kuru Üzümlü Kurabiye

Hazırlama süresi
15 Dakika
Pişirme süresi
25 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
4 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
250 gr
tereyağı (oda ısısında)
3 adet
Yumurta ( 1 tanesinin sarısı üzerine ayırılıcak )
1 su bardagi
toz şeker
1 adet
vanilya
1 adet
kabartma tozu
1 adet
Limon rendesi
1 1/2 su bardagi
Kuru Üzüm
6 su bardagi
un
Kuru Üzümlü Kurabiye
  1. Geniş bir karıştırma kabında tereyağı, toz şekeri ve yumurtaları bir mikser yardımı ile şeker hafif eriyene kadar çırpın.
  2. Ardından kuru üzüm, toz vanilya ve limon kabuğunu da ekleyip karıştırın.
  3. Bu karışıma un ve kabartma tozunu eledikten sonra yavaş yavaş ekleyin, ele yapışmayan bir kıvama geldiğinde hamuru dört parçaya ayırın.
  4. Her bir dört parçayı da 2 parmak kalınlığında rulo olacak şekilde açın.
  5. Bu ruloları üç parmaklık mesafeler aralığında dilimleyin ve fırın tepsinize dizin.
  6. Üzerlerine son olarak ayırdığımız yumurta sarısını sürüp, çatal ile hafif çizerek şekil verdikten sonra 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika üzerleri kızarana kadar pişirin. Pişen kurabiyelerinizi fırından çıkartıp bir süre dinlendirip kendini toparlamasını sağlayıp ılık veya soğuk servis edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*