limonata

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
1 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
6 Kişilik
Öğün
Aparetif
Ekleyen
Tarih
1 su bardagi
buz
1 demet
nane
5 su bardagi
su
2 su bardagi
toz şeker,
10 adet
Limon
limonata
  1. Bol suda yıkadığınız limon kabuklarını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin.
  2. Kabuğu rendelenmiş dört adet limonu ortadan ikiye kesin ve suyunu sıkın. Kalan limonları küçük parçalar halinde dilimleyin.
  3. Toz şeker ve taze sıkılmış limon suyunu karıştırın. Rendelenmiş limon kabuklarını, limon parçaları ve ayıkladığınız nane yapraklarının yarısını da ekledikten sonra şeker tamamen eriyip, tüm limonların suyu çıkana kadar yoğurun.
  4. Özünün çıkması için bu karışımı tel bir süzgeç yardımıyla geniş ağızlı bir sürahiye süzün.
  5. İçme suyunu ve kalan nane yapraklarını ekledikten sonra limonatayı buzdolabında soğutun.
  6. Serinlemek istediğiniz her an üşenmeden dolaptan çıkartın ve kırık buz ilavesiyle karıştırdıktan sonra için. Bitirmeden sevdiklerinizle paylaşmayı ihmal etmeyin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*