MANTARLI BULGUR PİLAVI

Hazırlama süresi
10 Dakika
Pişirme süresi
15 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
10 Kişilik
Öğün
Akşam yemeği
Ekleyen
Tarih
1 su bardagi
bulgur
5 adet
Mantar
1 adet
soğan
2 adet
kırmızı biber
4 adet
yeşil biber
3 adet
domates
MANTARLI BULGUR PİLAVI
  1. Mantarları soyup ince ince doğrayın. Mantar süngersi bir bitki olduğu için asla yıkanmaması gerekiyor. Soyabilir veya temiz nemli bir bezle üzerini silebilirsiniz.
  2. Soğan ve biberleri de yemeklik doğrayın.Domatesi soyup küp küp doğreyın
  3. Önce mantarı biraz yağ ekleyerek tencereye alın ve yüksek ısıda kapağı kapatmadan pişirin. Suyunu iyice çekince soğan ve biberleri ekleyerek kavurun. Malzemeler iyice kavrulunca domatesleri ekleyin.
  4. Domatesler eriyince yıkadığınız bulguru ekleyip tüm malzemeyi karıştırıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin.
  5. Su tamamen çekince pilavınız hazır demektir.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*