- Kadayıfı birkaç saat önceden büyük bir tepsiye elinizle didikleyerek yayıp kurumasını sağlayın.
- Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın, kapatmanıza yakın limon suyunu ekleyip soğuması için kenara alın
- Vanilya ve yağ hariç diğer malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
- En son vanilyayı ekleyip ateşten alın.
- Pişireceğiniz tepsiye kadayıfın yarısından fazlasını yayın, üzerine soğuyan muhallebiyi döküp kalan kadayıfı en üste yayın.
- Yağı eritip kadayıfın üzerine gezdirin.
- Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana dek pişirin.
- Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
- Servis esnasında ceviz, fındık veya Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.
Hesabım
Sizde tarif ekleyebilir özel lezzetlerinizi paylaşabilirsiniz !
Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!