muhallebili kadayıf

Hazırlama süresi
15 Dakika
Pişirme süresi
19 Dakika
Zorluk seviyesi
Kolay
Servis
8 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
1 kg
tel kadayıf
1 litre
süt
3 y.kaşığı
pirinç unu
1 adet
şekerli vanilya
6 y.kaşığı
toz şeker
150 gr
eritilmiş tereyağı
3 1/2 su bardagi
toz şeker
3 su bardagi
su
1 y.kaşığı
Limon
muhallebili kadayıf
  1. Kadayıfı birkaç saat önceden büyük bir tepsiye elinizle didikleyerek yayıp kurumasını sağlayın.
  2. Şerbeti için suyu ve şekeri tencereye koyup kaynatın, kapatmanıza yakın limon suyunu ekleyip soğuması için kenara alın
  3. Vanilya ve yağ hariç diğer malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  4. En son vanilyayı ekleyip ateşten alın.
  5. Pişireceğiniz tepsiye kadayıfın yarısından fazlasını yayın, üzerine soğuyan muhallebiyi döküp kalan kadayıfı en üste yayın.
  6. Yağı eritip kadayıfın üzerine gezdirin.
  7. Önceden ısıttığınız fırında üzeri kızarana dek pişirin.
  8. Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı geçtikten sonra soğuk şerbeti üzerine dökün.
  9. Servis esnasında ceviz, fındık veya Antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir cevap yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*