Pastane Kurabiyesi

Hazırlama süresi
20 Dakika
Pişirme süresi
15 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
8 Kişilik
Öğün
Tatlılar
Ekleyen
Tarih
3 su bardagi
un
1 1/2 su bardagi
nişasta
1 su bardagi
pudra şekeri
1 adet
vanilya
1 adet
kabartma tozu
1 su bardagi
sıvı yağ
250 gr
tereyağ (yumuşak)
1 adet
yumurta
1 su bardagi
damla çikolata (üzeri için)
1 y.kaşığı
tereyağ (üzeri için)
1 tutam
toz antep fıstığı (üzeri için)
Pastane Kurabiyesi
  1. Geniş bir kapta tüm kuru malzemeleri karıştırın. Ortasına havuz açın, sıvı yağ, tereyağı ve yumurtayı ekleyip, yoğurun. Hamur kıvam alınca hamurdan ufak parçalar koparın.
  2. Hamurları şerit haline getirin ve uçlarını birleştirerek damla şekli verin. Şekil verdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsinize dizin.
  3. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Çikolataları benmari usulü eritin. Ocaktan alın ve tereyağını ekleyerek karıştırın.
  5. Soğuyan kurabiyelerinizin sivri uçlarını çikolataya bulayın.
  6. Çikolataya batırdığınız kurabiyeleri bir tel yardımıyla kurutun.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*