Patates Lazanya

Hazırlama süresi
30 Dakika
Pişirme süresi
40 Dakika
Zorluk seviyesi
Orta
Servis
8 Kişilik
Öğün
Öğle Yemeği
Ekleyen
Tarih
1 adet
tavuk göğsü
1 adet
iri soğan
1 çay kaşığı
biber salçası
50 gr
tereyağı
200 mili litre
krema
2 adet
sarımsak
1 adet
dereotu
1 tutam
karabiber
1 tutam
tuz
5 adet
iri patates
Patates Lazanya

Çatal ile patatesin pişip pişmediğini kontrol edelim (tepsinin ortasından kontrol edelim çünkü kenarlar pişmiş ortası çiğ kalabilir)

  1. Suyunu bırakıp çektikten sonra ufak doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyelim ve arada karıştırarak bir kaç dakika kavuralım.
  2. Salçaları bir kasenin içine alalım tuzu ve baharatları ekleyelim, çok az miktar su ile karıştıralım ve etin üzerine dökelim.
  3. Bir kaç dakika daha kavuralım. Altını kapatalım ve doğranmış yeşilliğimizi de ekleyelim ve harcımız hazır.
  4. Borcam ya da derin bir tepsiyi yağlayalım. Patatesleri cips rendesinden geçirelim ve tepsiye bir kat dizelim (dilimler biraz üst üste gelmeli) ve üzerinden 2 kaşık eritilmiş tereyağı gezdirelim
  5. Biraz tuz ve tekrar dilimleri dizelim ama bu defa üzerinden krema gezdirelim. Ve böylece 4 kat olacak.
  6. Eti üzerine dökelim ve eşit şekilde yaydıralım.
  7. Üzerine kaşar peynirin yarısını dökelim ve tekrar krema ile tereyağı sıralayarak 4 kat patates dilimlerini dizelim tuzlamayı unutmadan. 200 derece fırında pişirelim.
  8. , pişmişse üzerine kalan kaşarı da dökelim ve kızarana kadar fırında bekletelim. Afiyet olsun.

Bu tarife henüz yorum yapılmamış. İlk yorum yapan siz olun!

Bir Cevap Yazın

Not: Web sitesinde yapılan yorumlar, kullanıcıların görüşlerini yansıtır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.

*
*